Over ons.

Wat een 13-jarig jongetje te maken heeft met dit bedrijf.

Ik neem je graag een aantal jaar mee terug in de tijd. Ik was dertien jaar oud en zat zoals iedereen op die leeftijd nog braaf op de middelbare school. 

Het nieuwe schooljaar was beginnen en we startten zoals ieder jaar met een mentorles. Ons werd een blaadje uitgedeeld en daarop stond onder andere die lastige vraag die iedereen zich op een gegeven moment stelt:

''Wat wil je worden?''

 

Mijn interesse in de jaren daarvoor waren altijd uitgegaan naar technologie en de digitale omgeving. Telecom. Computers. Grafisch vormgeven. Websites bouwen.

 

Daarnaast wilde ik altijd iets uitbouwen. Op de basisschool

had ik al een website gebouwd waarop ik zelfgemaakte medicijnen

zette, door mixjes in oude medicijnendoosjes te doen en die

vervolgens in de vriezer te leggen.  Ik vroeg of we bij de apotheek

langskonden, kreeg er een rondleiding en nodigde vervolgens mijn

klasgenoten uit om er langs te gaan tijdens mijn spreekbeurt.

Leren en vervolgens toepassen.

Ik legde voor mijzelf opeens de verbanden. Ik moest iets gaan maken maar dan in combinatie met mijn passie en hobby's: ik ga een computerbedrijf beginnen.

Maar, ik zal je nog even ergens aan helpen herinneren: ik was dertien jaar oud. Dus begon ik te prakiseren: hoe ga ik dit in vredesnaam van de grond krijgen? Een logo en Markplaats-account verder, kocht ik via China Samsung-oortjes in per 20 stuks. Vanwege het baantje dat ik bij de plaatselijke supermarkt had gevonden, kon ik daar goed in investeren. 

Van oortjes naar telefoons

En het geld? Ja, ook jij voelt natuurlijk wel aan dat dat die oortjes

natuurlijk geen goudmijn was. Toch vond ik het geweldig fascinerend

dat het mogelijk was aan mensen die ik niet kende bepaalde dingen

te verkopen. Dat mijn handeltje ervoor zorgde dat iemand het product

had dat hij of zij zocht. Al was het nog via Marktplaats.

Ik bleef een beetje experimenteren totdat ik in 2019, wederom op school een inzicht kreeg. Mijn docent klaagde over zijn oude Samsung telefoon, waarvan hij erop stond dat dat ding ''echt he-le-maal niets waard was''. Ik kon het simpelweg niet geloven. Het moest voor sommige mensen toch enige waarde hebben? Zo niet, wat zonde van al die oude toestellen! Het exacte apparaat dat mijn docent had bleek inderdaad spotgoedkoop, maar juist daardoor begon er bij mij een lampje te branden. Als je het apparaat opknapt, is er vast wel iemand bereid er weer wat meer voor te betalen en is dat oude apparaat in elk geval niet waardeloos. 

 

Opbouwen

Nou. Zo gezegd, zo gedaan. Na een maand van constant delen op Facebook en WhatsApp, verkocht ik mijn eerste iPhone. Toen dit lukte, had ik genoeg vertrouwen in het model om er serieus mee aan de slag te gaan. Ik bouwde een website, ging meer advertenties plaatsen en ging ook reparaties en computerhulp aanbieden. Mijn baantje bij de buurtsuper zegde ik na een tijdje op omdat die slordige 12 uur per week nu ergens anders naartoe moesten. Ik voelde een kick, omdat ik vanaf nu zelf bepaalde wat ik deed. Bovendien plukte ik zelf de vruchten van goed werk en leerde ik veel beter van de fouten die ik maakte. Van den Berg Technologie, zoals de onderneming toen nog heette, werd langzaam maar zeker een begrip in de omgeving. Maar dat duurde niet eeuwig.

Geen netwerk meer?

Een verhuizing naar Amstelveen maakte alles anders. Het betekende een nieuw netwerk opbouwen. Na er een maand te hebben gewoond, werd ik gebeld.

 

''Klopt het dat jij eigenaar bent van Van den Berg Technologie?''.

''Jazeker'', antwoordde ik. ''We hebben je reacties onder onze

berichten in de gaten gehouden. Ik werk bij Forza Refurbished.

Zou je een keer met ons in gesprek willen?''

Dat klonk als een mega stap. Een gesprek op afstand, vanwege

Corona, leidde tot een samenwerking. Twee jaar garantie per

apparaat, super service en een giga-aanbod.

Tijd voor nog meer blije klanten!

VDB Accessoires werd geboren

Nog geen twee weken later werd ik gebeld door weer iemand anders. Intussen was ik door nog een leverancier voor refurbished apparaten benaderd, die ik afwees, maar dit keer was het iets anders. Of jullie ''het aanbod accessoires willen vergroten''. Nou, graag! Het was immers tijd om flink te professionaliseren en dat werd door dit aanbod goed mogelijk. Et voilla; VDB had een identiteit. Van den Berg Technologie veranderde in VDB Technologie, dat werd onderverdeeld in VDB Refurbished (voor duurzame en betaalbare apparaten), VDB Accessoires (voor accessoires voor alle toestellen en tablets) en VDB Computerhulp (voor online en fysieke computerhulp voor zowel consumenten als bedrijven).

In de tussentijd worden hier steeds meer handelsnamen aan toegevoegd, waaronder VDB Internet voor de verkoop van refurbished routers aan Uilenstede studenten.

 

En nu?

Sindsdien is VDB Technologie dé plek geworden voor een stukje duurzaamheid maar vooral de allerbeste service op het gebied van technologie. De VDB Refurbished toestellen komen bijvoorbeeld niet alleen met 2 jaar garantie. Dat kan veel uitgebreider, namelijk. Bij VDB Refurbished kun je bijvoorbeeld rekenen op 1 jaar gratis online computerhulp, ongelimiteerd gebruik van de Quicks™ hulpboekjes en maar liefst 70 uur klantenservice per week via de leverancier Forza Refurbished. Bovendien hoef je niet eens zelf een apparaat te kiezen, daarvoor hebben we een hele pagina ingericht. Duidelijke omschrijvingen en voor ieder apparaat een productfoto.

 

Of wat dacht je van persoonlijk advies voor welke accessoire je nodig hebt. Als je niet precies weet wat je moet bestellen, trek je gewoon bij ons aan de bel en dan vertellen wij jou wat je nodig hebt. Handig, toch?

 

Kortom: wat ooit een handeltje in Samsung oortjes was, is nu een volwassen onderneming. 

Benieuwd naar wat wij in de tussentijd voor jou kunnen betekenen? Al onze diensten zijn op onze websites te vinden, maar we kunnen ons voorstellen dat persoonlijk contact een stuk meer gewaardeerd wordt. Mail of bel ons dus gerust: info@vdbtechnologie.nl en +31 (0)6 28 66 59 44.

Dit verhaal is geschreven door Laurens van den Berg, oprichter en eigenaar.

Bekijk zijn LinkedIn profiel hier.

Medijnen tegen hoofdpijn.png
Medijnen tegen hoofdpijn (1).png
Medijnen tegen hoofdpijn (2).png