Zoeken

Dinsdagtip: hoe gebruik ik mijn iPad als tweede monitor?

Bijgewerkt: 29 dec 2020

Zoals beloofd op LinkedIn, plaatsen wij vanaf vandaag alle dinsdagtip-uitleg geordend in een blogpost op deze website. Zo hoef je niet naar onbekende sites of op het ongeorganiseerde LinkedIn te lezen hoe iets werkt. Dat leggen wij hier uit.Sinds de introductie van een eigen iPad-besturingssysteem, iPadOS, kan een Mac met je scherm verbinden om deze als tweede monitor te gebruiken. Op die manier kun je eenvoudig jouw werkruimte vergroten. Als je wil, kan dat zelfs zonder kabel.


Zo kun je het tweede scherm niet alleen activeren via een kabeltje, maar ook draadloos verbinden. Let op, deze functies die in dit artikel heshreven worden, werken alleen bij relatief jonge apparaten.


Je iPad koppelen aan je Mac computer

Sidecar kun je via drie verschillende manieren activeren: optie één is via het beeldscherm menu in je bedieningspaneel. Maar ooknfn jk gekleurde bolletjes (stoplichtmenu) in de knoppenbalk of via Systeemvoorkeuren. Hieronder leggen we dit verder uit.


Beeldschermmenu: Om direct de iPad als tweede scherm te activeren, is het het slimste om van het beeldschermmenu gebruik te maken. Sinds macOS Big Sur vind je deze terug in het bedieningspaneel. Open het bedieningspaneel, vanuit de menubalk, en klik op 'Beeldscherm', vervolgens kun je jouw eigen iPad selecteren. Heb je nog macOS Catalina? Klik dan in de menubalk op de rechthoek met driehoek en selecteer je iPad. Zie je het AirPlay menu niet? Activeer hem dan via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ schakel 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'.


Sidecar activeren op een Mac


Stoplichtmenu: Wil je een applicatie direct op het tweede scherm plaatsen dan kun je dit doen via de gekleurde bolletjes in de knoppenbalk. Plaats de muisaanwijzer op het groene (derde) bolletje, wacht enige momenten en kies vervolgens voor je iPad.


Systeemvoorkeuren: Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Sidecar kun je de iPad ook verbinden. Deze instelling kun je ook snel raadplegen door via Spotlight te zoeken naar Sidecar.


Heb jij moeite met het verbinden van je Apple iPad als tweede monitor van je Mac? Of heb je een andere computer hulpvraag? Niet getreurd, want wij helpen je - zowel online als offline. Stuur direct een mail naar info@vdbtechnologie.nl en we maken een afspraak.
Bron: https://www.appletips.nl/ipados-macos-sidecar/


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven