Zoeken

Gouden Apple Watch? We zullen 't even uitleggen.

Het viel ons op dat er maar weinig mensen wisten van de gouden Apple Watch. Enne - dan bedoelen we niet goudkleurig, maar van écht goud. 18 karaats op precies te zijn. Hoe dat zit, lees je in dit artikel.De gouden Apple Watch werd in 2014 gelanceerd als iets dat je puur voor de heb zou kopen. Echt stylish is zo'n smartwatch namelijk niet snel, het is en blijft immers een schermpje om je pols, maar wel is het product razend populair. Niet zo gek dus, dat Apple voor de echte fashion junkies een speciale versie ontwierp.


Ook in 2015 maakte de bekende Youtube-ster Casey Neistat een video over het omstreden uurwerk. Het filmpje waarin hij binnen drie minuten met grafitti zijn eigen Apple Watch goud maakte, werd in totaal ruim 9 miljoen keer bekeken. Als je dat wilt zien, klik dan hier.Wie de echte versie kocht, betaalde minstens $12.000, maar dat in realiteit was al gauw $15.000. Oké, een nieuwe, enigszins leuk uitgevoerde Rolex is minstens even duur, zo niet duurder, dat klopt. Maar voor eens stukje tech? Het viel niet bij iedere consument even lekker.


Het concept is dan ook eigenlijk alleen weggelegd voor diegenen die de $12.000 spenderen zonder na te denken. Zij genieten dan echter ook van een speciale vorm van Apple Care, omdat zo'n apparaat natuurlijk niet even snel af moet schrijven als een gewone - dat zou wel aardig prijzig zijn.


Het leuke aan de keuze van Apple is natuurlijk dat de gouden versie niet per sé heel veel sneller is. Sterker nog, helemaal niet zelfs. Daarmee laat Apple zien dat het soms gewoon logisch is om voor een mooi, met zorg uitgevoerd product, meer te betalen. Indirect is het daarmee reclame voor de in verhouding al redelijke prijzige andere Apple producten, zoals de grotere iMacs. Bovendien valt de paarhonder euro die je voor de high-end modellen neertelt toch ook een beetje in het niet bij de $12.000 'die het had kunnen zijn', al zal niet iedere consument op die manier redeneren...


Nu je een klein beetje weet wat het verhaal is echter die gouden Watch, kun je, als je het leuk vindt, natuurlijk altijd nog doorzoeken naar interessante details. Onze bron voor dit artikel is A Blog To Watch, dus lees daar gerust wat voor andere dingen er nog over dit exorbitante horloge te vinden zijn.


Wil je meer weten over de Apple Watch of wil je een productaanvraag doen? Mail dan naar info@vdbtechnologie.nl voor vragen en aanvraag@vdbtechnologie.nl voor een aanvraag.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven