Zoeken

Energie en bombarie: de nieuwe iPhones op een rijtje

Ja hoor. Daar zijn ze dan. Door de uitbraak van het coronavirus ging 't uitbrengen van de iPhones wat langzamer dan gehoopt en moest de presentatie jammer genoeg via een Livestream plaatsvinden - in plaats van in de Verenigde Staten met joelend publiek. Goed, laten we even kijken wat er precies beschikbaar is gekomen.

Er zijn dit jaar maar liefst vier iPhones gepresenteerd. Deze zijn onder te verdelen in de normale 12-lijn en de Pro-lijn. De eerste is een betaalbaardere variant. Apple experimenteerde hier eerder al mee in 2018, door niet alleen de Xs, maar ook de Xr uit te geven. Toen bedacht Apple echter wat slims. In plaats van er een soort 5c van te maken - door het dus in de markt te zetten als een 'slechtere' variant van het flagshipmodel - besloot ze de opvolger van de Xr de iPhone 11 te noemen. De 'echte' 11 werd gedoopt tot de iPhone 11 Pro, wat natuurlijk een hogere prijs rechtvaardigde. Zo had een ieder die de 11 kocht het gevoel 'de nieuwe iPhone 11' te hebben en voelden zij met een Pro-model zich nog meer vereerd.


Dit jaar doet Apple daar een schepje bovenop. De normale iPhone 12 komt namelijk in twee formaten. Dit doet Apple omdat ze merkten dat er héél veel vraag is naar een kleiner apparaat. Sinds 2014, bij de presentatie van de iPhone 6 Plus, zijn de iPhone-schermen eigenlijk alsmaar groter geworden. Een deel van de consumenten vond dit echter helemaal niet prettig. Met de iPhone 12 Mini lost Apple dit probleem op.
Even voor je beeldvorming.

Met een formaat van 5,4 inch is de 12 Mini zelfs de kleinste iPhone sinds de iPhone SE (2016). De normale iPhone 12 is qua body net iets kleiner dan de iPhone 6, 7, 8 en de tweede SE, maar omdat het scherm tot de rand rijkt, heeft 'ie een veel groter display. De 12 Mini is qua body even groot als de iPhone 5, 5S en de SE.


Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro bevatten weer de metalen banden die we van de 4- en 5-serie gewend waren, wat voor vele trouwe klanten voelt als een nostalgische zet. Tevens komen beide telefoons trouwens met 5G en aan snelheid is er sowieso geen gebrek. De Apple A14-chip is opnieuw de snelste mobiele computerchip - ooit - en stoot de iPhone 11 met haar A13 van de troon met een snelheidstoename van ongeveer 50 procent.


De iPhone 12 en 12 mini aan de achterkant een dubbele camera met zowel een reguliere lens als een ultragroothoeklens. De Pro-variant paktt uit met een extra lens, de telefotolens, en maken het nieuwe formaat Apple ProRAW mogelijk. Bij dit formaat worden foto's niet gecomprimeerd en zeer nauwkeurig aanpasbaar, maar profiteren ze tevens van de AI beeldbewerking met de kunstmatige intelligentie die Apple toepast voor zaken als nachtfoto's.


Nog een leuk feitje is dat Apple Magsafe herintroduceert, zoals we die kennen van de Macbooks. Hoe dat precies zit, en alle andere nieuwe functies van de nieuwste smartphones, evenals de beschikbare kleuren, vind je terug op de website van Apple: https://www.apple.com/iphone/


De prijzen en leverdatum worden bekend nadat het mogelijk is te bestellen. Dat is om 14:00 op 16 oktober, vandaag dus.10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven