Zoeken

De nieuwe iPad Air

Dus, de nieuwe iPad is er! Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar, weet je eigenlijk wel wat 'ie kost? En hoe groot 'ie is? Nee? Dan heb je geluk. In dit artikel leggen we het allemaal uit.

Ten eerste is ook deze iPad voorzien van een all-screendesign. Dat betekent dat het scherm geen rand meer heeft. Of dat helemaal het geval is, valt wat ons betreft nog te betwijfelen, maar mooi: dat is het zeker.


Het Liquid Retina display is eenvoudig aan te zetten en te ontgrendelen met de bovenste linkerknop, wanneer je het apparaat liggend gebruikt. Hierin zit - hoe mooi is dat - een Touch ID sensor verwerkt.


Met de Apple A14 bionic chip in combinatie met de ondersteuning voor de Apple Pencil is dit apparaat ook softwarematig echt kneitersterk. Vandaar dat je hem ook kan verbinden met de Magic Keyboard: kun je tenminste nog een beetje werk gedaan krijgen!


Het lijkt er overigens op dat Apple's voornaamste doel bij deze iPad was om de jongere / creatieve gebruikers aan te spreken. De beschikbare kleuren (o.a. rosé, groen en blauw) en het creatieve karakter van zo'n Apple Pencil (teken er maar op los!) maakt het een apparaat dat perfect is voor ontwerpen en videobewerking (wat hij overigens ook aan kan: 4k-video bewerken is geen enkel probleem).


Ook de batterij die de hele dag mee kan is natuurlijk een ontzettend groot voordeel. Lang niet alle tablets halen dit. Daarnaast is het zo prettig dat je gewoon een scherpe selfie-camera hebt. Daardoor wordt ZOOM-en een stuk gedetailleerder en kun je nog meer de realiteit nabootsten tijdens een schoolles of vergadering.


Om af te sluiten: de behuizing van de nieuwste iPad is van 100 procent gerecycled aluminium. Ga jij hem halen? De startprijs is €669,- in Nederland.

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven