Zoeken

6 dingen die jij nog NIET wist over je Apple MacBook!Stijlvol. Prijzig. Ongekend populair.


We hebben het natuurlijk over één van de meest gewilde producten van Apple: de MacBook. Samen met een verse Starbucks koffie is het product zelfs een beetje een statussymbool geworden. Maar er zijn waarschijnlijk nog genoeg dingen die jij niet over het apparaat weet. Trouwens; mocht je vooraf al een vraag hebben over je apparaat, trek ons even aan ‘t jasje en klik hier voor computerhulp.


M1 MacBook is zo bijzonder nog niet

De nieuwste Macbooks hebben een nieuwe chip, maar dat is niet voor het eerst. Tot 2006 werden de Macs verscheept met een PowerPC chip. Daarna stapten ze over op de processors van Intel.


Envelop

De eerste Apple Macbook Air werd geïntroduceerd als apparaat dat in een envelop paste. Toen Apple de Macbook Air op de markt bracht, waren veel laptops ongekend dik. Velen zullen dat nog herinneren. De Air bracht daar verandering in. In plaats van een log apparaat, was de Air werkelijk een prachtig stukje tech. Mooi hoor!Harde schijf

Om je Macbook optimaal te laten werken, moet je minstens 10 procent van je harde schijf/SSD leeg laten. Met deze vuistregel voorkom je een langzaam apparaat. Je opslag kun je controleren via het Appeltje linksboven → Over deze Mac → Opslag. Tien procent is één tiende, dus deel het aantal GB van je schijf (bijvoorbeeld 128GB door tien om te zien hoeveel je over moet laten). Lukt dit niet? Laat ons je helpen!


Smileys

Ooit smileys willen gebruiken op je Macbook? Dat kan! Druk daarvoor op Ctrl + Cmd + Spatiebalk. Dit brengt je direct het volledige Emoji-toetsenbord.


Schermafdruk bijsnijden.

Wil je een screenshot direct bijsnijden? Je kan schermafdrukken kleiner maken met een handig trucje. Druk op Cmd + Shift + 4 en selecteer een kader. Er wordt direct een passende uitsnede gemaakt.


Heb je van dit artikel genoten?

We proberen jullie constant blij te houden met blogs over interessante onderwerken, dus als je inspiratie hebt voor een mooi nieuw artikel, kun je dat via Instagram of Facebook altijd even laten weten.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven