Zoeken

6 dingen die jij nog niet wist over Steve Jobs


Steve Jobs was één van de meest geliefde (en gehate) CEO’s ter wereld. Hij was een flapuit en ondraaglijk eigenwijs, maar dat konden veel mensen just wel aan hem waarderen. Het was de kant die ze van hem gewend waren. Maar, de eigenzinnige Amerikaan heeft ook een onbekende kant. Zoals wat hij verdiende, want dat alleen al is is een bizar feitje. In deze korte maar interessant blog vertel ik je zes dingen die je nog niet wist over de oprichter van Apple.


Heb je het gevoel dat je zelf wat minder kennis van computers hebt dan Steve Jobs? Dat hoeft je computerplezier niet te verminderen. Vraag ons in dat geval namelijk gewoon even om wat computerhulp. Klik daarvoor hier. Voor nu, veel leesplezier!


De onnozele leerling

Hoewel Jobs vaak overkwam als een geleerd man, heeft hij nooit echt een opleiding afgemaakt. Hoewel hij zijn middelbare school afmaakte en begon aan een studie - iets wat zijn ouders altijd al voor hem hadden gewild - had hij slechts één semester nodig om erachter te komen dat dat niets voor hem was. Dat zou je niet zeggen voor een Apple CEO!


Steve Jobs was geen echte 'Jobs'

Steve groeide als kind op in een adoptiegezin, omdat zijn echte ouders een verboden huwelijk met elkaar hadden en Steve daarom niet wilden houden. Zijn adoptieouders zijn degenen die hem de naam Jobs bezorgden: Paul Jobs is zijn adoptievader.


Jobs at alleen maar fruit

Toen Steve zijn bedrijf Apple oprichtte, at hij niets anders dan vruchten, hij was dus een fruitariër. Er wordt dan ook gezegd dat dat de reden is dat ‘ie het bedrijf naar de vrucht vernoemd heeft, al gaan er over de oorsprong van dat logo nog veel meer geruchten. Later werd Steve een pescotariër: iemand die vegetarisch eet maar daarnaast wel zaken als vis en andere zeedieren eet.


Jobs is uit z’n eigen bedrijf gezet/ontslagen

Ondanks dat Steve zelf de oprichter was, werd hij in 1985 uit de tent gezet. De jaren 80 waren barre tijden en Jobs leidde daar psychisch onder, of beter gezegd; de omzet leidde er onder . CEO John Scully kon Jobs niet langer aan en ontsloeg hem stante pede.


Steve Jobs was had geen rooie cent

Vóór Apple’s succes had Steve zo weinig geld dat hij genoodzaakt was om om op de bank te slapen bij een vriend, voedsel kocht van het kleine beetje statiegeld van gevonden flessen en gratis maaltijden moest scoren bij de Hare Krishna.


De Apple lettertypes hebben we aan het kleine stukje Jobs scholing te danken

De juiste vormen en ruimte tussen de letters van ieder font kiezen was vanwege Jobs (toch vrij magere schoolcarrière, waar hij lessen kalligrafie had gevolgd.


Wil je net zoveel plezier ervaren met je apparaten, maar loop je ergens tegenaan? Misschien kunnen de dinsdagtips op de LinkedIn van Laurens, de eigenaar, je verder helpen.


Zelf graag een apparaat bestellen van Steve’s bedrijf? Check deze mooie, betaalbare refurbished iPhones.


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven