Zoeken

5 dingen om op te letten bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon

Je bent op zoek naar een nieuwe telefoon. Leuk? Inderdaad! Maar ook een beetje spannend. Waar moet je eigenlijk allemaal op letten? In deze korte blog kom je daar achter. Telefoons worden meestal onderverdeeld aan de hand van bepaalde specificaties. Dit zijn bepaalde meeteenheden die aangeven hoe ‘goed’ dat onderdeel op de telefoon is.

Om te beginnen het je de batterij van een apparaat. Bij iPhones is de batterijduur eenvoudig te vinden op internet, bij Android telefoons wordt dit veelal uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoewel dit een betrouwbare meeteenheid is, hangt wat je ermee kunt nogal af van het toestel (denk bijvoorbeeld aan de schermgrootte). Lees hiervoor dus altijd een aantal reviews.


Dan heb je het scherm van het apparaat. Tegenwoordig, zijn die steeds vaker erg groot, maar onthoud dat het dan vaak ook een scherm tot de rand betreft. Zo gek is het niet als die groot is. Let met name even op de afmetingen en het gewicht en vergelijk dit met je huidige toestel.


Vervolgens kun je kijken naar opslaggeheugen. Dit bestaat tegenwoordig vanaf grofweg 32GB tot 256GB. Hier volgt een rijtje met tips voor wie ze bedoeld zijn.


  • 32GB is weinig. Maar misschien heb jij maar weinig nodig. Dan is het prima.

  • 64GB is al aan de ruime kant, maar veel Netflix films downloaden kan gaan optellen… Dat is een risico dat je zelf zult moeten nemen

  • 128GB is voor velen té veel, maar is ook voor velen pre-cies wat ze zoeken.

  • 256GB is voor de normale consument overbodig. Wel kun je je telefoon in dit geval zorgeloos als camera gebruiken zonder foto’s te verwijderen.


Dan is daar de camera. Omdat specificaties vaak weinig zeggen (een groot deel van een camera’s kwaliteiten zit hem immers in de lichtgevoeligheid) is het aan te raden verschillende toestellen aan de hand van reviews en foto’s van anderen te beoordelen.


Ook een ander geheugen, het RAM geheugen, speelt een rol binnen een telefoon. Heeft jouw telefoon 3 GB RAM? Niet zo veel. Moet lukken, maar meer werkt beter. 4GB is opzich best oké. Komt er mee door. 6GB is al aan de snelle kant. Wellicht zelfs overbodig snel: het is meer dan veel laptops. 8GB is razendsnel. Kies zelf wat jij het liefst wilt.


De kleur en bouwkwaliteit is iets dat afgewogen moet worden aan de hand van smaak, de prijs is ook puur een kwestie van voorkeur.


Je kunt eventueel nog kijken welke aansluitingen je apparaat heeft (3.5 mm aansluiting voor oortjes bijvoorbeeld) en van welke oplaadpoort en adapter gebruik gemaakt wordt (wordt er een snellader vermeld?). Dit zijn details.


Als het goed is moet je hier best ver mee komen. Veel plezier met het uitzoeken en neem bij vragen altijd contact met ons op!


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven