Zoeken

4 redenen waarom mensen BANG zijn om een refurbished iPhone of iPad te kopen‘’Da’s gewoon oude troep!’’


Refurbished apparaten, zoals een refurbished iPhone, zijn dé manier om aan een duurzame en betaalbare toekomst van tech-producten te werken. Toch heerst er een groot stigma rond deze apparaten. Waarom precies? En waar maken mensen zich nou precies zorgen over als ze een apparaat zoeken? Je leest het in dit artikel.


Weet jij al wél dat refurbished minstens zo veilig is als nieuw? Zoek voor jezelf of je bedrijf dat een gaaf toestel af met mega veel voordeel. Klik hier en bekijk ons aanbod!


Gradaties

Refurbished apparaten zijn net mensen; geen één is hetzelfde. Elke is immers anders gebruikt. Is er veel mee gebeld? Ging de vorige eigenaar er wel zuinig mee om? Goeie vragen. Bij bijna alle producten zijn de gradaties, ondanks de zorgen bij de consument, alsnog onduidelijk. Bij Van den Berg Technologie werken we echter met vaste, standaard gradaties. Dat maakt het het 100% duidelijk wat je koopt. Zo hoef je je daar geen zorgen over te maken. De gradaties zijn vastgesteld na het verkrijgen van het keurmerk van Techniek Nederland en het Ministerie van Economische zaken, waardoor jij zeker weet wat je kunt verwachten.


Wat nou als ‘ie stuk gaat?

‘’Op Marktplaats heb je toch ook geen garantie?’’


Dat klopt. Normaal gesproken zit de garantie bij tweedehands producten heel anders dan bij nieuwe producten. Dat maakt het voor de tweede consument echter nogal een onveilige koop en dat is niet erg prettig. Daarom hebben onze apparaten maar liefst 2 jaar garantie. Wel zo netjes. Veel mensen weten dit niet, en denken daarom voor een ‘veiligere koop’ te gaan door voor nieuw te kiezen. Jij weet nu beter! Refurbished is minstens even veilig.


Het verschil in prijs is bijna nihil

Ook dit vooroordeel klopt niet. Wel is het begrijpelijk. Hoe kan het immers dat iPhones zoveel goedkoper kunnen worden aangeboden? Dat komt door het feit dat mensen altijd een nieuw toestel (moeten) kopen als ze de oude wegdoen; anders hebben ze immers geen mobiele telefoon meer. Vaak verkopen mensen hun telefoon voor veel minder dan de winkelprijs door. Inkopers profiteren van deze relatief lage prijzen en kunnen daardoor relatief goedkope refurbished apparaten aanbieden. Win-win!


Er zijn geen nieuwe apparaten beschikbaar

Deels klopt dit. De iPhone 12 is bijvoorbeeld nog niet beschikbaar in refurbished vorm wanneer we dit artikel schrijven. Maar er is al heel veel keuze. De iPhone 11 bijvoorbeeld, is gewoon beschikbaar. Of wat dacht je van de iPhone SE 2020: een apparaat dat - de naam verraadt het al - slechts één jaar oud is! Een perfecte kans dus.


Heb jij van dit artikel genoten? Misschien vind je onze Instagram-posts ook wel wat!

Volg ons hier en mis niets.

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven