Onze missies.

De doelen van VDB.

We leven in een drukke tijd waarin we al snel uit het oog verliezen waarom we voor sommige producten kiezen: dat gevoel. Dat vertrouwen. Het weten dat je goed zit. Ga het maar na voor jezelf. Het is bij veel bedrijven de reden dat je klant bent. Wat dit met VDB te maken heeft? Alles.

onur-binay-mVcTLcRAknM-unsplash.jpg

Praatjes.

Service is zo nietszeggend. 

Het tweede decennium van de 21e eeuw in inmiddels van start en het lijkt wel dat kwaliteit en service per jaar afnemen. Waar het vroeger vanzelfsprekend was dat de winkelier je even hielp met het tillen van de boodschappen, is het nu heel gewoon om eigenlijk alleen maar gecontroleerd te worden door een norse supermarktmedewerker die toekijkt of jij je boodschappen goed afrekent. Alles staat in het teken van lagere prijzen, en dat komt met een kost.

Ten eerste is daar het nadeel voor jou als consument. Je hebt een tientje korting en springt een gat in de lucht, maar het product wordt verzonden en naar goede service kun je fluiten. Je hebt het product gekocht en daar is alles mee gezegd. Het gekke is daarentegen dat veel bedrijven toch van alles en nog wat roepen over hun zogenaamde service. Hoge kwaliteit, lage prijs, is vaak het mantra. Nou is die kwaliteit vaak niet heel hoog, omdat er vooral op de prijs gefocust wordt. Bij VDB focussen we ons niet op het zijn van de goedkoopste. Natuurlijk zullen we jou niet drie keer meer dan nodig laten betalen. Dat zou ongehoord zijn. Maar wij willen 'de wedstrijd' niet winnen op prijs. Bij ons ben je klant als je merkt dat service een stopwoordje is geworden. En als je daar verandering in wil. Wij streven ernaar een bedrijf te zijn waar jij ervaart hoe belangrijk service is. Klant bij ons zijn? Dat moet je prettig vinden.

Meet The Team

viktor-kiryanov-lAcYPEiau0U-unsplash.jpg

Producten die de

wereld vernielen.

En dan is daar het tweede wat VDB anders wil doen dan de rest: omgaan

met problemen rondom het klimaat en milieu. Het erge van vandaag de dag is dat een kleine

imperfectie zich meteen ontwikkelt in een grote veroorzaker van schade.

Maak de rekensom zelf maar. Hoeveel pakketjes denk je dat er per dag via bol.com en CoolBlue verzonden worden? Hoeveel auto's denk je dat er per dag voor die bedrijven de weg op gaan? Hoeveel kantoorlampen denk je dat er per dag voor die bedrijven aangezet worden?

Wij willen een bedrijf zijn dat op de belangrijke onderwerpen kijkt naar wat er duurzamer kan. Verpakkingen hergebruiken, de uitstoot van zendingen compenseren, bomen laten planten uit opdracht van VD en refurbished producten verkopen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld refurbished routers aan studenten: een zeer uniek concept van duurzame origine.

 

Maar vergeet vooral ook de refurbished iPhones niet. Gemiddeld genomen kost de productie van een iPhone (ten minste) 55 KG CO2. Voor een iPad ligt dit aantal, met gemiddeld 151 KG CO2, zelfs nog een stuk hoger. Door jouw keuze voor van dit soort refurbished apparaten, stimuleer je de circulaire economie. 

Kortom, VDB wil het gat in de technologie ecomomie helpen dichten door aan duurzaamheid te denken en het voor mensen mogelijk te maken sustainable te consumeren.

Mens, mens, mens.

Het laatste waar we binnen VDB volle aandacht voor hebben, is het werk dat mensen hebben. Omdat eigenaar Laurens van den Berg vroeg met zijn onderneming begon, was het een vanzelfsprekende stap nog geen personeel bij de organisatie te betrekken. Maar er zit veel groeipotentie in de ondernemer en daarvoor zijn mensen nodig. Mensen zoals jij en ik.

We vinden het echter niet alleen belangrijk dát er mensen zijn, maar ook dat zij kunnen genieten van het werk dat ze doen. Goede voorwaarden hebben en actief bij het bedrijf betrokken zijn. Zo houden we elkaar, scherp en enthousiast, maar ook gezond: alles komt aan op omkijken naar elkaar. Dat vertaalt zich weer in verantwoordelijkheidsgevoel en energie: twee dingen die nodig zijn om goede service te bieden (missie één) en om te kijken naar de aarde (missie twee).

Benieuwd naar wie er bij VDB betrokken zijn? Check het hieronder!